לבן לשלחן החג • שושני גבינה וצימוקים

    סטפן לייק No Comments on לבן לשלחן החג • שושני גבינה וצימוקים

    סטפן לייק, השף הבכיר של שמרית, במתוכן מיוחד לחג השבועות. מיני שושני גבינה וצימוקים שישאירו לכולם טעם טוב בפה

    22:55
    05.05.24
    קובי פינקלר No Comments on שלושה לוחמים נפלו באירוע הקשה במעבר כרם שלום

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סטפן לייק, השף הבכיר של שמרית, במתוכן מיוחד לחג השבועות. מיני שושני גבינה וצימוקים שישאירו לכולם טעם טוב בפה.

    מרכיבים ל- 25 יחידות

    מרכיבים ל-25 מיני שושנים:

    1/23 כוסות קמח (500 גרם)
    1/2 שקית או 1/2 קובייה של שמרית
    1/2 שקית משפר אפיה
    100 גרם חמאה רכה
    שקית סוכר וניל
    2 ביצים גודל L
    1/2 כוס סוכר (100 גרם)
    3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
    קורט מלח

    החומרים למלית:

    500 גרם גבינה לבנה יבשה (למשל "טוב טעם")
    ביצה 1 גודל L
    2 כפות קורנפלור או קמח
    כף גדולה של חמאה מומסת (20 גרם)
    1/2 כוס סוכר (100 גרם)
    2 כפיות תמצית וניל
    גרידה מלימון אחד
    1 כוס צימוקים בהירים קטנים (100 גרם)

    למריחה ולקישוט:
    ביצה טרופה, סוכר לבן, אבקת סוכר.

    אופן ההכנה:

    1: מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק, פרט לחמאה, מוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ולשים עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. משהים מכוסה במקרר (לפחות שעה).
    2: בקערה נוספת, מערבבים את חומרי המלית, ללא הצימוקים, לתערובת אחידה.
    3: מחלקים את הבצק ל-2, מרדדים כל חלק לעלה בעובי 1/2 ס"מ, מורחים חצי מתערובת המלית ומפזרים את הצימוקים. מגלגלים לרולדה ופורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
    4: משכיבים את הפרוסות עם מרווחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים מכוסה כ-30 דקות במקום חמים. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים סוכר לבן.
    אופים בתנור שחומם מראש ל- °C170 עד 15 דקות לקבלת גוון זהוב.
    5: מפזרים אבקת סוכר.



    0 תגובות